header2

Potovanj ne organiziram več. Opisi so namenjeni samo še za splošne informacije !!!

Peru potovanje 10 dni

Program potovanja

1. Dan: Prihod v Limo

Prihod v glavno mesto Peruja Limo. Sprejem in dobrodošlica na letališču Jorge Chavez. Transfer do izbranega hotela, nastanitev in prenočitev. Večerja (ni vključena).

2. Dan: Lima / Cusco (ogled mesta in inkovskih ostalin v okolici)

Lima Glavno mesto PerujaZgodnji zajtrk v hotelu. Ob dogovorjeni uri transfer do letališča in polet proti Cuscu. Let traja približno 1 uro in 15 minut. Prihod v Cusco in transfer v vaš hotel. Zaradi nadmorske višine 3326 metrov, na kateri se nahaja mesto Cusco, boste imeli na voljo par ur za počitek. Kosilo (vključeno). Popoldan ogled mesta. Ogledali si boste Plaza de Armas (glavni trg), Katedralo, samostan Santo Domingo imenovan tudi QoriKancha (Tempelj sonca) in štiri inkovske ostaline v okolici Cusca: Saqsayhuman, Quengo, PukaPukara in Tambomachay. Povratek v hotel in prenočitev. Večerja (ni vključena).

3. Dan: Cusco / inkovsko Izgubljeno mesto Machu Picchu / Cusco

Zgodaj zjutraj zajtrk v hotelu. Transfer do železniške postaje v Cuscu od koder se boste z vlakom po dolini reke Urubamba odpravili do Aguas Calientes (Vroče Vode). Od tu se boste s turističnim avtobusom odpeljali do vhoda v mistični Machu Picchu. Voden ogled Izgubljenega mesta - zgodovinske inkovske naselbine. Machu Picchu je eden od najbolj pomembnih kulturnih spomenikov Peruja. Uvrščen je tudi na UNESCOv seznam svetovne kulturne dediščine in leta 2007 imenovan kot eno od sedmih novih svetovnih čudes. Kosilo (ni vključeno). Povratek s turističnim avtobusom do železniške postaje v Aguas Calientes, kjer se boste z vlakom vrnili nazaj v Cusco. Prihod v Cusco predvidoma ob 19:50h. Transfer v vaš hotel, prosto za večerjo (ni vključena) in prenočevanje.

4. Dan: Cusco / inkovska Sveta dolina / indijanska tržnica v mestu Pisaq / trdnjava Ollantatambo / Cusco

Zajtrk v hotelu. Sledi prevoz do mesta Pisaq, kjer si boste lahko ogledali tipično indijansko tržnico z izdelki domače obrti. Na tržnici je še posebej živahno ob torkih, četrtkih in sobotah kjer si boste lahko ogledali in kupili izdelke Perujske obrti. Nadaljevali boste po dolini mimo naselij Calca, Quoya, Lamay in Yucay do Urubambe kjer sledi kosilo (vključeno). Po kosilu prevoz do Ollantatamba, kjer si boste ogledali inkovsko trdnjavo. Popoldne povratek v Cusco,  nastanitev v hotelu in večerja (ni vključena).

5. Dan: Cusco / Puno (ogledi na poti)

Zgodnji zajtrk v hotelu. Transfer do avtobusne postaje. Odhod iz Cusca ob 7:30h, prihod v Puno ob 17:00. Ob poti boste občudovali prelepo pokrajino Perujskega Altiplana (visoke planote). Široka dolina se iz Cusca blago dviguje do najvišje točke La Raya na 4335 metrov nadmorske višine in se nato spusti proti jezeru Titikaka. Kosilo (vključeno) v Sicuani-ju. Ob postankih si boste ogledali tempelj Andahuaylillas, Raqchi - tempelj boga Wiracocha in arheološko najdišče Pukara. Po prihodu v Puno in transfer v vaš hotel, nastanitev, večerja (vključena)  in prenočevanje.

6. Dan: Puno / dan na jezeru Titikaka / obisk otokov Uros in Taquile / Puno

Jezero TitikakaZajtrk v hotelu. Transfer do pristanišča v Punu, kjer boste začeli izlet z ladjo po jezeru Titicaca. Jezero Titicaca (Lago Titicaca) je najvišje ležeče jezero (3830 m.n.m.) po katerem je mogoče pluti z ladjo. Po legendi je jezero tudi zibelka rojstva polbogov  Manco Capac in Mama Ocllo, ki sta bila  otroka boga sonca (Inti) in sta ustanovila inkovski imperij (Tahuantinsuyo). Najprej si boste ogledali plavajoče otoke Uros nato pa izlet nadaljevali do otoka Taquile. Na plavajočih otokih Uros se boste srečali s prebivalci teh otokov, ki še dandanes ohranjajo tradicionalen način  življenja tako kot njihovi predniki. Otoki se nahajajo znotraj narodnega parka “Reserva nacional del Titicaca”. Tudi na otoku Taquile, kjer živi 1500 prebivalcev, ohranjajo družaben način življenje in navade svojih prednikov. Zadnje čase so mednje vključili tudi turizem, ki je pomemben vir dohodka na otoku. Otočani “taquileños” so znani tudi po izdelavi kvalitetnih pletenin. Kosilo na otoku (vključeno) sledi povratek z ladjo nazaj v Puno. Večerja (vključena) in prenočevanje.

7. Dan: Puno / Arequipa (obisk nekropole Sillustani)

Nekropola Sillustani na jezeru TitikakaZajtrk v hotelu, dopoldne prosto. Blizu poldneva transfer do letališča. Med potjo do letališča, si boste ogledali nekropolo Sillustani, ki se nahaja na kamnitem polotoku očarljivega jezera Umayo. Nekropola Sillustani je arheološko najdišče iz pred inkovskih in inkovskih časov znano po mogočnih, preko 10m visokih, krožnih zgradbah - grobiščih imenovanih “ayawasis ali “chullpas”. Način kako so bile zgrajene predstavlja izziv zakonu težnosti, saj so temelji manjšega obsega kot vrh zgradb. Kosilo (ni vključeno). Svetujemo vam da si na pot vzamete prigrizek ali sadje, ki ga lahko zjutraj kupite v Punu. Prihod v Arequipo (let traja približno 45 minut) in transfer v hotel. Preostal del dneva prosto za počitek ali prvi stik z Arequipo imenovano Ciudad Blanca (belo mesto). Večerja vključena in prenočevanje.

8. Dan: Arequipa / Chivay

Belo mesto ArequipaZgodaj zjutraj zajtrk v hotelu. Po zajtrku se boste odpravili na izlet po panoramski cesti do kanjona Colca. (Ker boste prtljago pustili v hotelu v Arequipi, si s seboj vzemite vse potrebno za prenočevanje v Chivay-u). Kanjon se nahaja v osrčju Perujskih Andov, obkrožen z gorami in vulkani med katerimi si utira pot do morja reka Colca. Na svoji poti je ustvarila enega najglobljih kanjonov na svetu. Iz Arequipe se boste odpravili mimo mogočnega vulkana El Misti (5825 m.n.m), ki s svojo podobo obvladuje mesto pod njim. Ustavili se boste v naravnem rezervatu na planoti Cañahua, kjer se da večkrat opazovati vikune, lame in alpake v svojem naravnem okolju. Preko prelaza (4800 m.n.m.) se boste nato spektakularno spustili do vasi Chivay (3700 m.n.m.), ki je izhodišče za ogled kanjona. Nastanitev v hotelu in kosilo (vključeno). Če boste želeli si popoldne lahko privoščite kopanje v termalni vodi La Calera v bližini Chivaya. Zvečer večerja (vključena) in prenočitev.

9. Dan: Chivay / kanjon Colca / Cruz del Condor / Arequipa

Kolka kanjon - soiteska reke ColcaZajtrk v hotelu. Zgodnji odhod po panoramski cesti, ki visoko nad kanjonom spremlja reko Colco do razgledne točke Cruz del Condor, kjer boste ob pogledu na dno kanjona dobili pravi vtis njegovih razsežnosti. V uri in pol kolikor traja postanek boste pričakali prihod kondorjev in opazovali gospodarje Andskih višav iz neposredne bližine. Sledil bo povratek v Chivay in kosilo (ni vključeno). Po kosilu se boste po krajši poti odpravili nazaj proti Arequipi. Prihod v Arequipo v poznih popoldanskih urah (okoli 18:00h) , transfer v hotel, večerja (ni vključena) in prenočevanje.

10. Dan: Arequipa / Lima / Odhod

Mesto LimaZajtrk v hotelu. Transfer do letališča v Arequipi in polet do Lime. Prihod v Limo, sledi voden ogled mestnih znamenitosti. Obiskali boste stari del mesta ogled pa zaključili v Miraflores, turističnem delu Lime. Do odhoda na letališče boste imeli čas za nakupe na bližnji indijanski tržnici. Predlagamo vam, da si privoščite kosilo z okusnimi perujskimi specialitetami (cebiche, causa, lomo saltado, pisco sour - ni vključeno v ceno) v eni od številnih restavracij v Limi. Lima je bila deležna laskavega naslova “Gastronomska prestolnica južne Amerike” na mednarodnem gastronomskem srečanju “Madrid Fusion 2006. Ob predvideni uri transfer do letališča, sledi povratek domov.

Potovanj ne organiziramno več. Strani so namenjene samo še za splošne informacije o Peruju !!!