header2

Potovanj ne organiziram več. Opisi so namenjeni samo še za splošne informacije !!!

Treking Choquequirao

  • Obiščite enega od zadnjih zavetišč inkovskih vladarjev v Peruju in se izognite množicam, ki oblegajo Machu Picchu.

  • Uživajte v neokrnjeni naravi, čudoviiti pokrajini, andski flori in favni.

Program 4 dnevnega trekinga

peru-treking-choquequirao

1. Dan: Cusco / Cachora / Playa Rosalina

Ob 4.00 zjutraj vas pridemo iskat v vaš hotel. S privatnim avtobusom se bomo odpeljali do 4 ure oddaljene vasi Cachora. Medtem ko boste zajtrkovali bomo mi pripravili konje in opremo za treking. Prvi dan nas čaka 12 ur hoje, najprej raven del do Chiquisca in potem vzpon do Abra Capuliyoc. Od tu se bo lepo videl kanjon reke Apurimac. Nato se bomo spustili do kraja Playa Rosalina, kjer se bomo utaborili (1550 m..n.m). Tabor se nahaja na bregu reke Apurimac, ki je ena od glavnih pritokov Amazonke.

2. Dan: Playa Rosalina / ostaline Choquequirao

Po zgodnjem zajtrku začnemo z vzponom mimo plantaž opuncije in kasneje deževnega pragozda proti Choquequirao kamor bomo prispeli ob 15.00. Choquequirao je arheološki kompleks, kjer raziskovanje najdišča še poteka. Nahaja se nad impresivnim kanjonom reke Apurimac, blizu svete gore Salkantay (6271 m). Preostanek dneva bomo izkoristili za raziskovanje ostalin tega inkovskega mesta. Opozoriti velja na čudovite razglede na kanjon in možnost, da bomo videli andskega kondorja jadrati nad nami. Tabor v Choquequirao (3033 m.n.m.)

3. Dan: Choquequirao / Playa Rosalina

Naslednje jutro po zajtrku si boste ostaline lahko ogledali še v spremstvu našega vodiča. Nato sledi povratek po isti poti nazaj. Ustavili se bomo v Santa Rosi, kjer bomo imeli kosilo nato pa nadaljevali do Playa Rosalina, kjer si bomo lahko privoščili osvežilno kopel v reki Apurimac.

4. Dan: Playa Rosalina / Cachora / Cusco

Po zgodnjem zajtrku bomo začeli vzpon nazaj proti Chiquisca in nadaljevali do kraja Cachora. Od tu se bomo z avtobusom odpeljali nazaj do Cusca