header2

Potovanj ne organiziram več. Opisi so namenjeni samo še za splošne informacije !!!

Treking Salkantay

  • Za klasičnim Inka trailom najbolj priljubljen treking v Peruju

  • Obiščite legendarni Machu Picchu po alternativni poti

Program 4 dnevnega trekinga Salkantay do Machu Picchuja

Treking Salkantay Peru

1. Dan: Cusco / Mollepata / Soraypampa / Arrayanniyoc

Ob 5.00 zjutraj vas pridemo iskat v vaš hotel. Z avtobusom se bomo odpeljali do vasi Mollepata in naprej navkreber do vasi Soraypampa, kjer bomo imeli zajtrk. Po zajtrku se bomo peš odpravili proti prelazu na 4600 m.n.m. Na poti bo mogoče občudovati zasnežen vrh Salkantay (6240 m). S prelaza se bomo spustili do našega tabora Arrayanniyoc (3600 m.n.m.),  ki ga bomo dosegli v popoldanskih urah.

 

2. Dan: Arrayanniyoc / Lucmabamba (Playa)

Po zajtrku bomo nadaljevali naš trek po dolini reke Santa Teresa proti kraju Lucmabamba. Na poti navzdol nas bodo spremljali zasneženi vrhovi in številni slapovi. Nižje ob poti se bo vegetacija spremenila. Na tem delu trekinga, bomo lahko občudovali orhideje, begonije in različne vrste ptic. Tabor v Lucmabambi (1950 m.n.m.).

3. Dan: Lucmabamba (Playa) / Aguas Calientes

Tretji dan nadaljujemo s sestopom mimo nasadov kave, banan, juke, in pasijonke. Sledil bo tri urni vzpon do Llactapate. Tu si bomo ogledali manjše inkovsko najdišče od koder je tudi lep razgled na Machu Picchu, ki se nahaja na sosednjem pobočju. Nato se bomo spustili do reke Urubamba. Veliko možnosti je, da bomo na tem delu našega trekinga videli zanimive vrste ptic kot so: tukan, kolibri, quetzal, hudourniška raca in andski skalni petelin. Po kosilu bomo nadaljevali pot ob reki Urubamba in popoldne prispeli v Aguas Calientes. Sledila bo večerja v hotelu. (Če boste utrujeni, obstaja možnost da greste peš samo do Santa Terese, od koder je možen prevoz do Aguas Calientes)

4. Dan: Machu Picchu / Cusco

Po zgodnjem zajtrku se bomo peš ali z avtobusom odpravili do Machu Picchuja (2400 m.n.m.) Po 2 urnem vodenem ogledu mističnega inkovskega mesta, boste imeli prosto za samostojno raziskovanje. Če boste pri močeh se lahko povzpnete na bližnji Wayna Picchu (2667 m), s katerega je lep razgled na Machu Picchu in dolino Urubambe. Okoli 16.00 je predviden odhod z vlakom iz Aguas Calientes nazaj proti Cuscu, kamor bomo prispeli ob 20.00.